Informació útil

Vull denunciar un maltractament

Us heu d’adreçar Tràmits de govern, i tramitar la denuncia. Les fotos contribuiran d’una manera important a la vostra denuncia.

He trobat un gat dòcil al carrer (No s’espanta)

Si heu trobat un gat que no s’espanta quan us apropeu, és molt carinyós, us segueix, etc, segurament s’ha perdut o ha estat abandonat.

En aquests casos tenim la sort a Andorra que se’n ocupa el Servei de Circulació Comunal.

Els agents verificaran si l’animal duu el xip i trucarà al propietari i en cas contrari el portarà a la gatera o al nostre refugi depenent de l’edat de l’animal.

Hem de trucar a aquest al número de la nostra parróquia .

He trobat un gat petit al carrer

Es possible que la seva mare l’estigui canviant de lloc, o que hagi anat a buscar menjar. Penseu que en el moment que el toqueu la mare el rebutjarà. Si és molt petit s’haurà d’alimentar amb biberó a casa.

La nostra recomanació és (si no està en perill o en una situació lamentable) es que el deixeu on està. Aixó serveix només si no l’heu tocat. Ja que com hem explicat abans, el tocar-lo fa que la mare no el reconegui el rebutgi, i mori solet a qualsevol racó.

Si ja l’heu agafat teniu dos opcions:

  • Pensar que heu tingut la sort de trobar aquest nou amiguet i adoptar-lo.
  • Posar-vos en contacte amb nosaltres que ens encarregarem de buscar-li una nova llar on pugui ser feliç i fer-se gran amb una bona família.

En qualsevol de les dues opcions us agraïríem que ens aviseu per a poder fer el seguiment del possibles germans i de la esterilització de la seva mare i germans.

Microxip el passaport del nostre animal de companyia.

Abans de tot… Es obligatori? SI

L’article 18 de la Llei de tinença i protecció dels animals prescriu que tot animal de companyia ha d’estar identificat.

La llei:

Decret d’aprovació del Reglament per a la identificació i el registre d’animals de companyia https://www.bopa.ad/bopa/029017/Pagines/GR20170309_15_38_12.aspx

Com es fa?

En termini màxim de tres mesosa partir de la data de naixement del animal hem d’anar al veterinari que posarà el microxip a sota de la pell. (Microxip: càpsula portadora d’un dispositiu electrònic que conté un codi alfanumèric que permet la identificació de l’animal )

Amb els papers que ens donaran al veterinari ens adreçarem al: Registre d’Animals de Companyia (RAC) Edifici Prat del Rull, 1er pis Camí de la Grau, s/n AD500 Andorra la Vella Telèfon: +376 875 703 Adreça electrònica: registre_animalscompanyia@govern.adDilluns a dijous: 8h a 16h30 / Divendres: de 8:15h a 14h30

Amb aixó, el nostre animal de companyia ja està identificat i registrat. En qualsevol moment podeu decidir posar el microxip al vostre animal, que per alguna raó, encara no ha estat registrat.

Utilitats del Microxip

En cas de pèrdua

Ens permetrà poder trucar al Registre d’Animals de Companyia del Departament d’Agricultura, perquè tan bon trobin el animal us avisin.

En cas de trobar un gos o un gat abandonat o perdut.

Permetrà que el servei de Circulació pugui recercar a la Base de dades qui és el propietari del animal. Tot i que sembli que en el cas de gats que no surten de casa no es necessari, ens trobem que de vegades és molt més difícil el seu reconeixement, donat que hi ha gats que viuen lliures al carrer i es confonen amb els mateixos. Veure notes: – He trobat un gat dòcil al carrer.He vist un gos al carrer o carretera.

En cas de haver de demostrar la propietat d’un animal.

Pot arribar el cas de gossos/gats de raça que pel seu elevat preu de mercat arribin a ser robats dels domicilis, o davant d’un descuit dels amos. Amb el microxip demostrareu que sou els propietaris del animal.

He vist un gos al carrer o carretera

Si heu trobat un gos que no s’espanta quan us apropeu, és molt carinyós, us segueix, etc, segurament s’ha perdut o ha estat abandonat.

Es pot donar el cas que el gos estigui per la carretera, fent que perilli la seva vida i la dels conductors que puguin passar en aquell moment.

També pot ser un gos d’un caçador que no ha sabut retornar al lloc de trobada en el moment de tornar a casa i us el trobeu per un camí a la muntanya, o a la carretera.

En tots els casos tenim la sort a Andorra que s’enocupa el Servei de circulació. Els agents verificaran si l’animal porta el xip i trucarà als amos i en cas contrari el portarà a la gatera o al nostre refugi depenen de la edat del mateix.

Hem de trucar a aquest al número de la nostra parròquia .