Les famílies d’acollida

Ser famìlies d'acollida?

Una casa d’acollida és una llar de caràcter temporal per a un (o diversos) dels nostres gats. És una bona solució per a gent amant dels animals que viu al nostre país e que per algun motiu, de caire laboral, personal, etc., tan sols pot atendre un animal durant un temps limitat. D’altra banda, és donar l’oportunitat a un gat de gaudir d’una llar i de l’amor d’una família, mentre espera a ser adoptat. Per a molts d’ells, la casa d’acollida és el lloc on es recuperen de l’angoixa i de la por que viuen al ser abandonats.

Quant de temps és el que s’estableix d’acollida?

No hi ha un temps establert en el contracte d’acollida, ja que aquest l’especifica la persona que es fa responsable de la seva acollida, segons la seva disponibilitat i les necessitats dels gats pendents de ser acollits. Poden ser setmanes, mesos, dies o fins que es trobi un adoptant definitiu.

Quins gats van a cases d’acollida?

Els gats que van a cases d’acollida poden ser de diversos tipus: camades de gatets, cadells,  gats que no poden ser atesos per les seves famílies, gats abandonats, gats porucs que necessiten un ambient tranquil per relaxar-se i socialitzar-se, gats que necessiten prendre una medicació regular o gats convalescents d’una operació.

Què implica ser casa d’acollida?

És un servei voluntari que implica alimentar i cuidar un gat aportant-li amor i confiança. Si hi hagués algun problema de caire veterinari o de comportament, l’Associació es faria càrrec de l’assistència necessària. L’Equip d’Acollides de Laika és al costat de les Cases d’Acollida en tot moment, per recolzar i resoldre qualsevol dubte o problema que sorgeixi.